6.8.08

Auringonkukkia Tovelle

Lauantaina 9.8 juhlitaan Tove Janssonin syntymäpäivää. Juhlan kunniaksi Tove Jansson - seura on koonnut listan paikoista, jotka liittyivät kirjailijan elämään. Näihin paikkoihin juhlijoiden toivotaan tuovan auringonkukkia.

Helsingissä listalle ovat päässeet esimerkiksi Janssonin hauta Hietaniemessä, lapsuudenkoti Katajanokalla ja erään ravintolan hissinovien koristemaalaukset. Ajatus on mielestäni veikeä, siinä on mukana vähän seikkailua ja salaisuutta. Lopulta kaikki kuitenkin päättyy syntymäpäiväkahveille Cafe Ursulaan, sekin sopii hyvin Muumi-kirjojen henkeen.

Olen jo aikaisemmin kertonut omasta Pikku Myy mytologiastani, joten ehkä siskon kanssa täytyy lähteä kävelyretkelle lauantaina. Mietin myös millainen olisi Muumien Helsinki, jos Toven sijaan seurattaisiinkin Muumiperhettä.

Mieleeni tulivat ainakin seuraavat kohteet:
- Fanny ja Alexander lelukauppa Uudenmaankadulla. Muumitarinat ovat täynnä pieniä aarteita: näkinkenkiä, helmiä ja silkkinauhoja.
- Kasvitieteellinen puutarha ja sen jättilumpeet. Viidakko Muumilaaksossa oli lempijaksojani tv-sarjassa ja kaikenlainen muumimainen ryömiminen onnistuisi täällä hyvin.
- Kaivopuiston matonpesulaituri. Vilijonkka joka uskoi onnettomuuksiin, kirjasta Näkymätön lapsi, pesisi täällä varmaan räsymattojaan raita raidalta.

Lisätietoja tempauksesta voi lukea Tove Jansson -seuran sivuilta.

Olen piirtänyt kuvan neljävuotiaana. Se kuuluu omatekoiseen Muumi-kirjaani, jonka tekstit isäni on kirj0ittanut saneluni mukaan.

3 kommenttia:

Virkattu lintu kirjoitti...

Ihana kuva! Olen suuri Tove Jansson -fani, mutta tuosta seurasta en ollut aiemmin kuullutkaan. Kiva idea nuo auringonkukat :)

heidi kirjoitti...

Ihanko totta? Neljän vanhana? oletpa ollut taitava!

Hertta kirjoitti...

Hei, olisiko mahdollista saada tämä reitti myös lähimatkapalvelu Nopsaan? Ottakaa yhteyttä: hertta@nopsatravels.com niin kerron lisää :)