Kesäjuomien klassikot: Verigreippi-inkivääri limonadi
Itse tehty lemonade on pitkään ollut kesäfiilistelyjeni kärkilistalla. Tämä verigreippiversio pääsi vihdoin valmistukseen ja lopputulos syntyikin yllättävän helposti. Juoma ei maistu oikein millekään tutulle, mutta varsinkin kivennäisveden kanssa lähes jääsohjoinen limonaadi oli oikein hyvää. Seuraavalla kerralla kuitenkin klassisesti sitruunoista. Ohje on alunperin delicious:days -blogista
Verigreippi-inkivääri limonadi
2-3 verigreippiä
250 g sokeria
2,5 dl vettä
tuoretta inkivääriä maun mukaan (alkuperäisessä ohjeessa 2-3 cm, meillä taisi mennä vähän enemmän)
Purista verigreipit, ei haittaa vaikka mukaan jäisi hedelmälihaa. Kuori inkivääri ja viipaloi ohueksi.
Kaada mehu kattilaan, lisää vesi, sokeri ja inkivääriviipaleet. Kiehauta ja anna porista, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila pois levyltä ja anna seistä 10-15 minuuttia. Kaada neste siivilän läpi (inkivääripalaset ja ylimääräinen muhju jää pois). Laita mehusiirappi jääkaappiin (tai pakkaseen), kunnes se on kylmää.
Klassisten kesäjuomien sarjassa esittelemme kolme uudempaa janonsammuttajaa.
1 kommentti:
Mielenkiintoista, tuotahan täytyy kokeilla.
Upea kuva!
Lähetä kommentti