21.12.09

Kolme yötä jouluun

Joulukortit on nyt lähetetty. Tosin eilen illalla tein viimeiset joulutervehdykset työtovereille annettavaksi. Sain vielä uuden kortti-ideankin: viimeiset joulupalloaiheiset kortit koristelin paljeteilla, kimalleliimalla, metallilangalla ja pienellä rusetilla (eikä sitten muuta!).

Viime postauksessa väitin, että joulukorttien lähettämisen jälkeen jouluvalmisteluni ovat ohi. Unohdin aivan, että joulukuusen koristaminen on toinen joulunajan tärkeistä projekteistani.

Tänä vuonna toimme joulukuusen sisään poikkeuksellisen aikaisin, sillä halusimme hoitaa sotkun pois alta ennen korealaisvieraamme tuloa. Kuusi on yli kolmimetrinen ja muutenkin poikkeuksellisen muhkea (varmasti all time high). Todennäköisesti saan ripustaa kuuseen kaikki joulukoristeeni, ja siltikin näyttää keskeneräiseltä. Olen saanut Puolassa asuneelta sisareltani laatikoittain valkoisia, joulunpunaisia, burgundinpunaisia ja sinisiä lasipalloja. Yleensä valitsen jonkin tietyn väriteeman (esim. puna-kulta tai puna-valko tai sininen), mutta tämän vuoden jättikuuseen ripustan varmaan koko pallovalikoimani.

Kynttilöiden ja joulupallojen lisäksi kuuseeni tulee kultalametta ja noin kilo karamelleja. Jo vuosia sitten käsitin, että karamellit kuuluvat joulukuuseeni. Perinne tulee lapsuudestani, jolloin mummoni tuli kaupungista joulunviettoon ja toi mukanaan leivoslaatikollisen suklaakäpyjä, joulupukkeja tai suklaapalloja, joiden sisällä helisi sormus (yleensä). Tosin enää en halua kuuseeni suklaafiguureita, sillä en usko niiden maistuvan hyvältä. Sen sijaan hankin Fazerin karamelleja: sinisävyisessä joulukuusessa käytän Fazerin sinisiä suklaamakeisia tai Kis-Kis –karkkeja. Punakultaiseen kuusen koristeita ovat Juliat ja Omarit ja punavalkoisina jouluina ripustan kuuseen Marianneja.

Pidän erityisen paljon joulunaluspäivistä. Ystävättäreni vierailu muutama päivä ennen joulua on lähes yhtä tärkeä osa joulunviettoani kuin perheen yhteinen joulupäivällinen tai jouluaaton kahvit siskoni luona tai tapaninpäivän kyläily veljeni perheessä. Odotan myös tätä iltaa, sillä Lina on kutsunut kylään ”kolme yötä jouluun” -juhlan merkeissä.

Ei kommentteja: