23.12.09

Joulukuusi viedään pois, pois,pois

Pari postausta taaksepäin kehuin olevani hyvinkin joustava joulutraditioineni suheen. Nyt mukautumiskykyni joutuu testiin.

Tämän vuoden mahtijoulukuusi tuntuu nimitäin salpaavan hengitykseni. Myös silmät ovat punaiset ja turvoksissa. Tulen huonovointiseksi jo pelkästä kuusen tuoksusta.

Ajattelin, että kuusi saisi olla paikallaan siihen asti, kun korealaisvieraamme saapuu. Lennon piti aluperin olla täällä tiistaina kello 16 aikoihin. Sitten lumipyry sotki kaikki aikataulut, ja vieraamme saapui vasta aikaisin keskiviikkoaamuna. Ehdin vaihtaa hänen kanssaan vain muutaman sanan ennen töihinlähtöäni. Sen verran kuitenkin, että kuulin joulukuustamme koskevat kehut. Koreassa ei ole koskaan aitoja joulukuusia, sillä alueella ei kasva kuusipuita.
- Todellla hienoa, kun on oikea joulukuusi!

Mietin nyt vielä vähän, ehkä jatkan allergialääkitystä vielä muutamia päiviä ja vien joulukuusen pois vasta tapaninpäivän jälkeen.

1 kommentti:

Leila kirjoitti...

Meillä ei ole ollut joulukuusta vuosiin. Allergia- ja astmaoireet ovat pakottaneet siitä luopumaan. Mutta en ole sitä sitten kaivannutkaan. Ostin muutama vuosi sitten pienen ruukkukuusen, joka sen joulun loisti ikkunan takaa olohuoneeseen. Keväällä istutin sen keittiön ikkunan alle, ja joka joulu viritän siihen kynttilät. Se on meidän kuusemme. Pieni kuusi on juurtunut hyvin pihaan ja kasvanut terhakasti joka kesä. Kenties se on vielä joskus aivan oikea joulukuusi - vaikka oikea se on meille nytkin.

Rauhaisaa joulua teille kaikille!