2.12.09

Jouluiloja

En ole yleensä kova askartelemaan, mutta aina joulun alla löydän itseni näpertämässä joulutervehdyksiä. Haluan tehdä joka joulu vähän erilaisia kortteja, mutta en viitsi suunnitella korttiprojektia etukäteen. Vain kerran olen saanut toimeksi lähettää lapsista joulukuvan.

Joulukorteissani on muutamia perusteemoja, joita sitten varioin eri tavoin. Esimerkiksi joulukuuset ja piparkakut kuuluvat suosikkiaiheisiini. Viime vuosina olen ollut ihastunut pakettikorttikokoon. Pari vuotta sitten joulukorttini muistuttivat kirjanmerkkejä. Koristelussa käytiin Ciceley Mary Barkerin ihania Flower Fairies -kiiltokuvia ja väreihin sopivia silkkinauhoja. Kortit olivat minusta kauniita kuin karamellit (tosin eivät mitenkään erityisen jouluisia!)

Tänä vuonna osa korteista on taas joulukuusiaiheisia. Täysin uutta aluevaltausta edustavat lumiukot. Teen myös joitakin kortteja "kierrätysperiaattella", eli leikkaan vanhoita korteista osia ja yhdistelen niitä uudella tavalla. Korttiurakkani on on tällä kertaa normaalia suurempi, sillä lähetän joulutervehdyksen mukana myös puolitoista vuotta sitten ylioppilaaksi päässeen poikani kiitoskortit, jotka jäivät aikoinaan lähettämättä! (Tarkemmin sanottuna poikani ei edes käynyt ylioppilaskuvassa.) Kiitoskorttien pohjat tilasin Moo card -palvelusta, joka toimi loistavasti.

Suosittelen joulukorttien askartelua hyvänä harjoituksena kaikille "ei-niin-kovin-luoville" henkilöille. Käsillä tekeminen inspiroi; itse ainakin haluan kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä ja sommitelmia senkin jälkeen, kun olen jo löytänyt mielestäni hyvän vaihtoehdon.

Eilen illalla värkkäsin kortteja vielä puolenyön jälkeen. Totesin, että vanhana voin hyvinkin viidyttää itsenäni päiväkaudet paperinpaloja leikkaamalla ja liimaamalla.

2 kommenttia:

Krisu kirjoitti...

En ole mikään askartelija, mutta joulukortteja oli kiva väkertää poikien ollessa pikkasen pienempiä. Tosin ne tulivat kovin kalliiksi, kun ei mulla ole mitään perusvarastoja aineista. Muutamana vuonna jo olen lähetellyt partiolaisten kortteja sattuneesta syystä. Tässä kohdassa haluaisin aina, että pojistani kaksi EI olisi partiossa, vaikka muuten se on ihan kiva harrastus.

Pioni kirjoitti...

Hei Krisu

On totta, että korttien materiaalit maksavat paljon enemmän kuin perukortit. Toisin minulle on kertynyt vuosien mittaan aika lailla maateriaaleja varstoon.
Käyn ihailemassa sivuillasi kauniita valokuvia. Oma valokuvaamiseni on lähinnä näppäilyä. Haluasin kuitenkin laittaa valokuvia Vaahteramän sivuille, mutta olen tällä hetkellä "teknisessä paitsiossa".