17.9.07

Melkein kuin muotiblogi

Seuraan pariakymmentä muotiblogia Suomesta ja ulkomailta. Lateksilegginssi - ja trikootunikakerroksen alta muotiblogeista löytyy monia tasoja.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen artikkeli Muotitytöt lähestyi muotiblogeja lähinnä kulutusilmiönä. Itseäni olisi kiinnostanut myös niiden pohtiminen sosiaalisena vuorovaikutuksena. Muotiblogit tuntuvat mahdollistavan aiempaa omaperäisemmän pukeutumisen. Shortsien ja sukkahousujen yhdistäminen ei tunnu pöljältä, vaikka joku kadulla pitkään katsoisikin, sillä takana on koko nettiyhteisön hyväksyntä . Itsekin olen tänä syksynä pukenut ja yhdistellyt vaatteita vanhasta poikkeavilla tavoilla - meidän perheessä on syntynyt uusi sanonta, ”olet melkein kuin muotiblogista”.

Ylä-asteikäisenä olisin ollut kiitollinen muotiblogien tarkkasilmäisistä trendivinkeistä. Voguen huippumuodin perään huokailun sijaan olisin mielelläni käärinyt farkut tietyllä tavalla ja tiennyt varmasti olevani muodikas, no, ainakin blogipiireissä. Toisaalta nykyisin osaan jo ennakoida miten lyhytikäisiä leimahduksia trendit saattavat olla. Kaikkeen ei tarvitse ehtiä mukaan. Silti luen muotiblogeja tyytyväisenä. Enää ei muoti yllätä minua takki auki.

Aftonbladetin muotiblogi Hotspotia seuraan erityisesti veikeiden vaatekollaasien takia (pukeutuisinko tänään kuin Charleston girl vai kuitenkin Bonnie & Clyde tyyliin). Suomalaisista pidän erityisesti Piksistä Tyylitaivaassa, Colour Me:n Iasta sekä Väärän Dikotomian Rannasta.

5 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Kun en muotiblogeja seuraa, en vieläkään oikein hahmota, mitä ne lateksilegginsin oikein ovat.

Silti jotenkin tulee mieleen vuosi 1971, jolloin pääsin ripille. Olisin halunnut jalkineiksi valkoiset vinyylisaappaat. Siihen Mun äitini ei kuitenkaan suostunut, mutta keksi kompromissin: sain valkoiset lakeeriavokkat, joiden kanssa puettiin valkoiset, kiiltomuoviset "polvisukat" (kengän sisään tuleva osa oli ihan tavallista polyamidia, mutta varressa oli muovikuorrutus.) Kaukaa katsoen näytti ihan saappailta!

Onko se lateksi jotain tuollaista materiaalia? Ja jos ne on legginsit, niin onko ne niin kuin tavalliset legginsit? Siis niinku pohkeesta katkaistut sukkahousut. Vai onko ne enemmän tuon polvisukka-vertauksen mukaiset?

Äh, pitää vissiin mennä itse katsomaan linkkaamiisi blogeihin!

Vaahteramäen Lina kirjoitti...

Lateksilegginssit eivät mun mielestä (ainakaan vielä!) Suomeen rantautuneet, kesällä siskon kanssa naureskeltiin kun niitä alkoi näkyä ruotsalaisissa blogeissa. Esim. tältä tai tältä ne voisivat näyttää.

Valkoisten vinyylisaappaiden kesä kuulostaa jotenkin Westömäiseltä :) Vaatteisiin liittyviä tarinoita on kiva kuunnella muutenkin, pienenä halusimme aina kuulla tarkoin kuvauksin äidin lapsena teetetystä mokkahameesta ja millaisia kenkiä ja mitämitä amerikan farkkuja.

Inkivääri kirjoitti...

Ai onko semmoisiakin8O Heh, minä vaan katselen Elloksen luettelosta mikä on ilmassa, oma muoti on tainnut jäädä tuonne 70-luvulle - kerroksia ja huiveja, mutta tuolle nuorisolle täytyy vähän katsella trendejä...

Täytyypä käydä vilkaisemassa blogimaailman trendit, kun ollaan tänään menossa kyläkauppaan hankkimaan vähän lämpimämpiä vermeitä koululaisille, jotka taas ovat venähtäneet

Pioni kirjoitti...

Olen seurannut muotiblogeja vain ohimennen. Jatkuvaan vaatteiden shoppailuun suhtaudun kielteisesti, mutta vaatteiden yhdistäminen ja erilaisten kokonaisuuksien keksiminen on kyllä hauska juttu. Kovasti näyttävät muotiblogitytöt näkevän vaivaa pukeutumisen suhteen.

Pioni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.