27.9.07

Vastavälejä

Olen paikantanut jatkuvan värikartta kirjoittelun lähteen.

Pienenä äiti piirsi meille ison ympyrän paperille. Ympyrä jaoteltiin neliöihin ja tehtävänä oli värittää yksittäiset neliöt itseään miellyttävällä tavalla. Joskus syntyi syysvärit, toisinaan sirkusympyrä. Nelivuotiaana tarkoituksena oli kai opetella pysymään rajojen sisällä ja toisaalta, äidin kannalta, välttää ainaisia "mitä mä piirtäisiiin" kyselyitä. Samalla kuitenkin tuli harjoiteltua värien yhdistelyä ja käyttöä.

Uusin ihastukseni on palvelu, joka luo tasapainoisia väripaletteja olemassa olevien kuvien perusteella. Choose a file - kohtaan valitaan omalta koneelta valokuva. Painamalla create palvelu luo viidentoista värin sarjan. Vanhoista kuvista löytyy vinkeitä yhdistelmiä, sillä aivan suoraan tai summamutikassa värejä ei kuvista poimita.

1 kommentti:

Pioni kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kävin jo kokeilemassa muutamalla valokuvalla ja taisin jäädä saman tien koukkuun.
Värikokoelmat ovat ennekin olleet heikko kohtani. Olin viime vuonna sisustuskurssilla, jossa piti kerätä pienistä paperinpaloista oma väriskaala. Innostuin niin paperinpalasten keräämisestä, etten tahtonut päästä lainkaa sisustussuunnitelman tekoon.