22.6.10

Yllättävä Kalifornia

Kalifornia on ehtinyt yllättää ensimmäisten lomapäivien aikana aika monessa asiassa. Odotin Kalifornian lämpöä, mutta San Franciscon tuulisessa säässä olisin tarvinnut lämpimiä vaatteita. Olin lukenut turistiopaat huonosti enkä tiennyt, että San Franciscon keskilämpötila on kesälläkin vain parikymmentä astetta. Muilta osin Fricsco kyllä vastasi odotuksia; kukkuloita, merenrantaa, Chinatown ja pummeja.

Kalifornian tunnelmaan pääsin kuitenkin vasta Palo Altossa. Nyt lämpöä on riittävästi. Muutenkin vauraan pikkukaupungin maisemat ovat miellyttävät, ympärillä näkyy vuoria ja hyvinhoidettuja taloja. Eilen tutustuimme Linan opastuksella Stanfordin yliopiston alueeseen. Pylväiköt ja palmupuut toivat ennenmminkin mieleen luostarin kuin insinööritieteisiin profiloituvan yliopiston.

Tänään aloitimme päivän ostosmatkalla Gilroyn myymäläalueelle. Valtavat tehtaanmyymälät ovat minulle haaste, sillä toisaalta haluaisin ostaa tavaroita, mutta olen aivan onneton tekemään nopeita päätöksiä. Minun pitää aina sovittaa jokaista pikku toppia ja varmistaa vielä, ettei edellinen koko olisi sittenkin ollut oikeampi. Päätimme suosiolla keskittyä vain muutamiin tuttuihin vaatemerkkeihin. Sain lopulta jonkinlaisen nyssykän mukaani Gapista, Polo Ralf Laurenilta, J Crewlta ja Tommy Hillfigeriltä.

Ostosalueelta jatkoimme suoraan Santa Cruzin surffirannalle, joka edustaa yhdentyyppistä Kaliforniaa. Meri oli upea, mutta muuten paikka oli vähän liian sotkuinen minun makuuni. Takaisin Palo Altoon ajelimme tietä, joka kiemurteli metsän ja vuorten välissä. Meidän lisäksemme tiellä näkyi muutama muu auto. Taloja pilkotti sillä täällä, mutta tuntui silti aika yksinäiseltä. Olin kuvitellut Kalifornian tiheään asutuksi alueeksi, joten siltäkin osin ennakokäsitykseni olivat vääriä.


Illan viimeinen yllätys oli hotellimme vieressä sijaitseva ruokakauppa. Luulin meneväni tavalliseen markettiin, mutta kysymyksessä olikin gourmet-kauppa. Varsinkin vihannes- ja hedelmäosastot olivat valtavat, luomuruokavalikoima oli suurempi kuin tavallisen suomalaiskaupan koko tuoreruokapuoli. Rasvainen pikaruoka ei ole sittenkään kaikkien amerikkalaisten makuun!

1 kommentti:

Sun äitis kirjoitti...

Kiva kuulla reissukuulumisianne! Ehkä minunkin vielä pitäisi uskaltautua Amerikkaan ennen kuin 40 vuotta edellisestä visiitistä tulee täyteen!