3.9.08

Onnenkyyhky lentää

Lapsuudenkodissa lauloimme päivänsankarille onnittelulaulun, joka alkoi sanoilla "Onnenkyyhky lentää, kaukomailta entää". Laulussa oli outo, laahaava sävel, eikä laulumme virettä parantanut se, että äitini toimi kuoronjohtajana. Äitini oli nimittäin saannut enemmän mainetta lausujana kuin laulajana.

Lapsuuden onnittelulaulu on jossain määrin säilynyt omassa ja sisarusteni perheissä. Kuvaavaa kuitenkin on, että musikaalinen lankomieheni luuli aivan viime vuosiin asti, että kysymyksessä oli äitimme itse keksimä laulu.

Tänään laulu tuntuu yhtäkkiä erityisen ajankohtaiselta, kun tyttäreni viettää syntymäpäiväänsä Soulissa. Laulun sanojen myötä lähetämme rakkaat onnittelut kaukomaille!

1. säkeistö
Onnenkyyhky lentää, kaukomaille entää
Onnenkirjettä kuljettaa, kirjeen kelle kantaa
Onnen hälle antaa
Kuka tänä päivänä onnen saa?
Daisy tänä päivänä onnen saa

2. säkeistö
Siunausta taivaan, arkityöhön vaivaan
Näin nyt tahdomme toivottaa
Monta, monta kertaa
Ei sen onnen vertaa
Kuka tänä päivänä onnen saa?
Daisy tänä päivänä onnen saa

5 kommenttia:

Leila kirjoitti...

Tuttu laulu minullekin. Melodia alkoi heti soida mielessä. Laahaavia ovat monet vanhat laulut, ja laulutapa oli siihen aikaan erilainen kuin nykyään.

Kiitos mukavasta muistosta.

Rouva Nordman kirjoitti...

Tosi hieno kuva. Runo/laulu tuntuu minustakin kaukaisesti tutulta, olisinkohan lukenut sen joskus jostain värssykirjasta.. Muutenkin mieli on täynnä kaikenlaisia lastenrunoja.. meille syntyi tiistaina pieni poika :)

Sun äitis kirjoitti...

Onnea Daisylle ja Katileinille!

Vaikka vasta näin myöhästyneenä.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen säkeistö tosi tuttu, käytämme säännöllisesti :-)
Riippuu esittäjästä miten hyvältä kuulostaa. Meillä on upea ykköstenori!

Onnea vaan vaikka kenelle.

anelmas kirjoitti...

Löysin netistä tämän tutun laulun, jota olemme aina onnittelulauluna käyttäneet. Yllätyin kun siinä oli kolme säkeistöä. Tästä puuttuu se toinen. Meillä se on ain mennyt hyvin marssin tahdissa. Siellä oli nuotitkin, joten soittajat voi kopioida itselleen.