29.6.08

Mitä Kennedylle kuuluu nyt?

Kennedyt ovat varmaankin kuuluisimpia Cape Codin kesäasukkaita. Kennedy Compound, Hyannisport, sijaitsee Hyanniksen pikkukaupungissa. Hyanniksen päänähtävyys on John F. Kennedyn Cape Codin vuosista kertova museo.


Ensimmäisissä ennen sotaa otetuissa kuvissa seisoo ruskeita, vahvahiuksisia ja valkohampaisia Kennedyjä uimapuvuissa ja urheluvaatteissa. Hyannisportissa purjehditaan, golfataan ja pelataan pallopelejä. Myöhemmissä värikuvissa vietetään lasten syntymäpäiväjuhlia. Caroline Kennedy ratsastaa Macaroni-ponilla, jonka Lyndon B. Johnson lahjoitti. Jacqueline Kennedy hymyilee kuvissa hieman poissaolevana.
Olimme varautuneet ostamaan museosta Kennedy matkamuistoja, mutta emme löytäneet mitään uutta: Jacqueline paperinukke ja tyylikirja meillä on ollut vuosia.

Katselessamme Kennedyjen sukupuuta ja totesimme, että John olisi noin yhdeksänkymmentä ja Jacqueline täyttäisi tänä kesänä kahdeksankymmentä. Eniten yllätyin kuitenkin John Jr:n iästä, sillä muistan hyvin, miten katselin lapsena Kennedyn hautajaissaattuetta, jossa John-John teki kunniaa isälleen. Säälin pientä lasta, jonka isä oli kuollut. Vasta nyt ymmärsin, että olen vain kaksi vuotta vanhempi kuin John Jr.
Täkäläiset lehdet kertovat, että Caroline Kennedy osallistuu aktiivisesti Barack Obaman presidentinvaalikampanjaan. Tähän asti Caroline on elänyt hyvin yksityistä elämää ("very private Park Avenue lifestyle"). Nyt spekuloidaan sillä, lähteekö uuden sukupolven Kennedy vakavissaan mukaan politiikkaan.

2 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Hauska lukea Amerikan kuulumisia! Itsellä on suunnitteilla matka sinne ja kiva lukea tunnelmia.

Leila kirjoitti...

Minäkin muistan Kennedyn pienet lapset, John-Johnin ja Carolinen, mutta en suorasta lähetyksestä (oliko sellaista?)televisiosta, vaan lehtikuvista, ja varmasti vasta myöhemmältä ajalta 60-luvulla. Kenties vuodelta 1968, kun Robert Kennedy murhattiin. Järkyttävä on ollut Kennedyjen klaanin kohtalo. Muistanko aivan väärin: John kuolilento-onnettomuudessa muutama vuosi sitten?

Kiinnostavaa lukea matkapäiväkirjaanne. Iloa edelleen teille!