28.6.08

America runs on Dunkin' Donuts


Jokaisesta kaupungista löytyy ainakin yksi Dunkin Donuts. Arviomme perusteella myyntipisteitä on kahden kilometrin välein. Meidän perhe on erikoistunut Dunkinin bageleihin. Parhaita ovat paahdetut rusina-kanelibagelit, joiden täytteenä on tuorejuusto.

Bageleita on tarjolla myös hotellien aamiaisilla. Myös perinteiset vohvelit kuuluvat amerikkalaiseen aamiaiseen. Nuorimmainen on paistanut itse muutaman kerran muhkean amerikkalaisvohvelin. Naapuripöydästä opimme, että vohvelin päälle kuuluu laittaa voita ja vaahterasiirappia.

Omituisin aamiaistuote on kuitenkin räikeänkirjavat sokerimurot, jotka sulavat suuhun maistumatta miltään. Myös viinirypäle-esanssista valmistettu hyytelö tuntuu oudolta suomalaiseen makuun.

Miten amerikkalaiset päätyvät tällaisiin aamiaisiin, kun supermarketeissa on kuitenkin kokonaiset Farm food -osastot ja lähes jokaisessa tuotteessa on jonkinlainen original, authentic tai organic -leima?

2 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Ensin ihmettelin, että tuoltakos ne donitsit nykyään näyttävät. Sitten tajusin, että kuvassa olikin aamiaismuroja!

arleena kirjoitti...

Makeaa ruokaa makuuni totesin myös, ehkä siellä keinomakeutettuun on totuttu.