21.12.07

Ben & Jerry's kohtaa Bodyshopin


Löysin Tallinnan matkalta uuden yritysihastuksen, saippuakauppa Lushin. Lush on kuin Villi Vonkan tehdas, täynnä erimuotoisia saippoita, shampoita, kylpyvaahtoja ja kuorinta-aineita, pinottuna pitkin poikin päällekäin.

Eettisyydelle tai ekologisuudelle kilpailuetunsa perustuvat firmat saattavat olla aika ryppyotsaisia. Askeettisen ja ankaran sijaan Lush oli kuitenkin täynnä tyttömäistä hölmöilyä: glitteriä, kummallisia muotoja, värejä ja tarinoita. Myös tuoteselosteet on kirjoitettu auki latinasta englanniksi, joten nyt tiedän, että huulirasvani Olea europeae tarkoittaa oliiviöljyä ja Triticum vulgare venhnänalkioöljyä. En muista milloin olisin viimeksi ihastunut näin äkkijyrkästi yksittäisen yrityksen toimintaperiaatteeseen, joten hyvä Lush!

Kuluttajana minuun vetoaa eläintestaamattomuutta enemään kevyt pakkausmetodi: saippua lohkottiin paikan päällä ja käärittiin papereihin, kuorinta-aineet annosteltiin tarpeen mukaan, shampoota löytyi hyytelönä. Kasvonaamiot ovat muuten niin tuoreita, että purkki käskettiin säilyttämään jääkaapissa ja käyttämään kolmen viikon sisällä. Tuotteet tuoksuvat aika voimakkaasti, joten hajuherkälle ne eivät sovi. Esimerkiksi kasvonaamiostani tuli mieleen jonkinlainen Marseille-saippuan ja Tigin suklaatuotteiden risteytys.

Lähimmät Lush-liikkeet löytyvät Tallinnasta osoitteesta Foorum, Narva mnt 5 ja Tukholmasta Götgatan 26:sta.

6 kommenttia:

Outi Loimaranta kirjoitti...

Kiitos kommentista blogissani, minusta oli muuten hassua, että molemmat lehtijutut ilmestyivät aika samaan aikaan. Polyteekkarin juttu oli suunniteltu jo huhtikuussa, Iltis tuli vähän takavasemmalta ja tehtiin nopsaan tahtiin.

Pidän blogistasi paljon. Pitääköhän mun nyt katsella jokaista niemessä vastaantulevaa naista ja miettiä, että oisko toi niitä vaahteramäen naisia? :-)

Sun äitis kirjoitti...

Kylpyvaahdot ovat vakiotuliaisiani Tallinnasta. Kiitos vinkist!

Inkivääri kirjoitti...

Mukavaa joulunaikaa teille toivottelee Periferian Inkivääri:)

arleena kirjoitti...

Täytyypä katsastaa olisiko Lush jo Tukholmassa. Vierailemme ennen Loppiaista siellä, Ruotsihan on kaikessa uudessa ensimmäisten joukossa.

Kiitos blogivierailuistasi.

Hyvää joulua Vaahteramäelle

Hannis kirjoitti...

AI onko Tallinnassa Lush! Meillä täällä Vancouverissa se on jokaisella mallilla melkein. Tykkään niistä käsirasvoista jotka ovat kiinteitä kuten saippuat.

Terkkui!

-hannis (BC, Canada)

Vaahteramäen Lina kirjoitti...

Nyt on muuten Espoon Isossa Omenassakin avattu Lush. Paljon oli kaupassa kävijöitä :)