Limetti-mozzarellasalaatti kesältä 2008
Blogaamatta jäänyt kesäsalaatti, olkaa hyvä! Varsinkin limettimehussa ja hunajassa marinoitu mozzarella maistui erinomaiselta ja toiminee muissakin salaateissa hyvin.
Mozzarella-vihannessalaatti
1 limetti (kuoriraaste + mehu)
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 tl solaa
1/2 tl mustapippuria
2 pkt (a 125 g) mozzarellapalloja
Vadille
3 kevätsipulia
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
ripaus suolaa ja mustapippura
1 dl cashewpähkinöitä
1 ruukku jääsalaattia
1ruukku rucolaa
1 ruukku herneenversoja
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Koristeluun
basilikanlehtiä
parmesanlastuja
1. Pese limetti huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu kulhoon.
2. Lisää limettimehun joukoon oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita. Lisää mozzarellapallot marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi.
3. Hienonna kevätsipulit ja viipaloi sienet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
4. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä muutama minuutti, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sienet hetkeksi lautaselle jäähtymään. Paahda pähkinät.
5. Levitä salaatin lehdet vadille. Lisää rucola, herneenversot ja sipuli. Asettele salaatin päälle sienet, marinoidut mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut pähkinät.
6. Koristele basilikanlehdillä ja parmesanlastuilla. Pirskottele mozzarellapallojen marinointikastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Täydellistä tekoaurinkoa marraskuun pimeyteen. Kokeilen tätä ehdottomasti.
Kuulostaa tosi hyvältä salaatilta. Raaka-aineet tosin ovat aika kalliita. Taidan tehdä nin, että lisää limettimarinoitua juustoa alkuun tavalliseen salattiin.
Lähetä kommentti