22.7.08

Kesäjuomien uudet klassikot: Ginger Ale


Kahdessa viikossa Coca-Colan janojuomana takertui hampaisiin. Pelkkä vesi taas tuntui tylsältä, viiniä ei kukaan jenkkiravintoloissa juonut, mehut taas maistuivat lisäaineilta. Pikkuveli keksi kerran tilata Ginger Alea, johon ihastuimme koko perhe.

Kesäruokien seuralaisena Ginger Ale ei ole yhtä makea kuin Pommac, mutta silti juhlava. Lisäksi juoma on hengeltään kuin suoraan englantilaisista lastenkirjoista: viikonloppulounaaksi voisikin valmistaa vaikka kinkkuvoileipiä ja inkiväärilimsaa. Ginger Ale kannattaa kesällä nauttia korkeasta lasista, jääpaloilla ja sitruunaviipaleilla koristeltuna.

Suomessa American Ginger Alea saa mm. Schweppesiltä (myydään ainakin Stockmannilla neljän tölkin pakettina).

Klassisten kesäjuomien sarjassa esittelemme kolme uudempaa janonsammuttajaa.

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Mun mummolla ja vaarilla oli Herttoniemessä pieni huvila. Kellarina toimivassa maakuopassa oli aina vaaleanvihreästä Elannosta ostettua Pommacia. Sen jälkeen olen ollut vannoutunut Pommac-ihminen.

Joskus 80-luvulla muistan tilanneeni ravintolassa Pommacin, ja ne toivat tilalle Ginger Alen. Olin kohtuullisen käpynä, minusta noissa kahdessa juomassa ei ole muuta yhteistä kuin väri! Edelleen Ginger Ale on minusta kohtuullisen platun makuista limsaa, mutta ehkä se siksi sopiikin ruokajuomaksi.

Tuazophia kirjoitti...

Höh, ei Pommac ole makeaa! Vaan pahaa. ;) Ärsyttävää, kun sitä yleensä joka paikassa tarjotaan juhlamaljaksi.

heidi kirjoitti...

Ainakin Teksasissa juodaan ruokajuomana paljon jääteetä. Ihastuin itse aikoinani siihen. Se tuodaan yleensä pöytään makeuttomattomana, jolloin se on ihan eri juoma kuin mikään täälläpäin tarjottava. Pöydässä oli sokeria sekoitettavaksi juomaan, mutta puritanistina (ja uppopaistetun ruoan lihottamana) minä jätin sen pois.