17.6.07

Puoli vuorokautta kesäkylässä

Olin eilen ystävättäreni luona kylässä. Syömme kerran kesässä lounasta ystävättäreni parvekkeella, jota koristavat aina punaiset pelargoniat, siniset lobeliat ja valkoinen päivänvarjo.
Vein mukanani salaatteja, patonkia ja omenapiirakkaa. Ystävättäreni hankki juustot ja juomat. Istuskelin aurinkoisella parvekkeella ja kuuntelin ohiajavien raitiovaunujen ääniä, sillä ystävättäreni ei antanut minun auttaa pöydän kattamisessa. Keittiössä oli kuulemma vähän sotkuista.
Avasimme pullon kylmää roseviiniä ja söimme rauhassa. Juttelimme kaikenlaista lapsista, politiikasta ja muodista. Ystävättäreni kehui hamettani ja näytti uusia, lasipaljeteilla koristeltuja kenkiään.
- Joka tyttö tarvitsee yhdet timanttikengät, naureskelimme yhdessä.

Jälkiruuaksi joimme espressoa ja kermalikööriä. Suunnittelimme yhteistä matkaa jonnekin. Ystävättäreni ehdotti, että lähtisimme tammikuussa New Yorkiin.
- Hankitaan liput Metropolitan oopperaan, ystävättäreni innostui.
Ulkona oli vielä valoisaa, mutta minua alkoi paleltaa. Vasta sisällä katsoin kelloa ja totesin, että kello oli yli puolenyön. Päätin lähteä taksilla kotiin.

Taksimatkalla yritin muistella, täyttäisikö ystävättäreni 80 vuotta tänä syksynä vai vasta ensi vuonna. Päädyin lopulta siihen, että hänen täytyy olla vasta 78-vuotias.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tarina :) Tätä blogia on niin viihdyttävää lukea!

Mimmimamma kirjoitti...

Todellakin mukava tarina.;)
Ihana blogi ja taidan tulla toistekin!

heidi kirjoitti...

Hei,

Bloginne on ihana ja viihdyn täällä kovasti. Haluaisin kuitenkin esittää yhden ystävällismielisen, ei missään muodossa arvosteluksi tarkoitetun, huomion: Minun on hyvin vaikea lukea tekstiä, sillä tausta ja fontti ovat keskenään aika samansävyisiä. Olisiko mahdollista tummentaa toista tai vaalentaa toista pikkaisen? Yritin kirkastaa näytön äärimmilleen, mutta se ei auttanut. Luulen, että ongelma voi selain- tai konekohtainen, tai sitten kyseessää ovat silmäni, jotka eivät ole tarkimmasta päästä. Ehkä kyse on kaikesta tästä.

Vaahteramäen Lina kirjoitti...

Heidi,

Kiitos kommentista, hyvä vaan kun sanotaan! Olemme saaneet samankaltaisen vihjeen aikaisemminkin - epäilen, että teksti/tausta kombinaation epäselvyys liittyy käytettävään selaimeen.

Yritämme tietty korjata tilanteen. Päivitämme leiskan tässä kesälomien alettua safari-ystävällisemmäksi, niin katsotaan suoristuisiko teidän ongelma samoin tein : )

Salanimi kirjoitti...

Ihania juttuja täällä, tulee hyvä mieli, kun näitä lukee ja katselee!

Anonyymi kirjoitti...

Tietyistä vanhemmista ihmisistä näkee ja tuntee jo ensitapaamisella yhden jännän jutun: jotkut ovat selvästi PÄÄTTÄNEET elää elämänsä niin, että innostuvat asioista ja ovat kiinnostuneita elämästä. Näitä ihmisiä tavatessaan tuntee suurta myötätuntoa niitä toisia kohtaan...