14.2.07

Ajatukset huipulle!

Internetistä saa ilmaiseksi kattavia, mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja ajatuksia. Viime joulun edullisin lahja oli Sitralta tilattu Yhteiskunta 2.0 raportti, josta ainakin itse intoilin pitkään. Samoin Finnwatchin Vaatteita etelästä – selvitys oli rakentavaa luettavaa. Ongelmani onkin se, miten pysyä mukana julkaisupäivien jonossa..

Ohessa seurantavinkki teille:

Minun julkaisukalenterini ykkösenä on EVAn Naiset huipulle! –hanke, jonka naisjohtajuutta koskevan raportin kirjoittajaksi on valittu Filosofian tohtori Anna Kortelainen. Raportti julkaistaan toukokuussa 2007.
Naisvoiman lisäksi juuri tämä artikkeli kiinnostaa koska Anna Kortelainen on niin ihana! Sisko osti opintotuella uuden L.Onerva kirjan, minä putosin Virginiestä ja äidille sopisi ajoittain Kortelaisen kirja Levoton nainen, hysterian kulttuurihysteriaa.
Anna Kortelainen on myös erinomainen esiintyjä: salaperäinen, syvä ja uskalias. Tutkijan ammatti ei ole koskaan ollut yhtä hohdokas. Tämän voi käydä ilmaiseksi toteamassa ainakin yhdessä Espoon työväenopiston 50-vuotisjuhla tapahtumassa. Anna Kortelainen luennoi otsikolla ”Naisen tie - L. Onervan kapina” 14.3 klo 18 alkaen osoitteessa Itätuulenkuja 8.

1 kommentti:

Daisy kirjoitti...

Sisko ilmoittaa, että on viimeinkin saanut loppuun L. Onervan, joka on viimeiset kuukaudet ollut mun aamukahvikirjana. Monen sadan sivun aikana nuoreen Onervaan kiintyi suunnattomasti, ja samalla ihailin sitä, kuinka tarkkaan arkistoitu hänen nuoruutensa oli. Vaikka nykyään toki ihmisistä jää paljon jälkiä mm. blogeihin, mietin, kuinka autenttista tutkimusaineistoa se tavallaan on -nettiin kirjoittaessa ihminen kun tiedostaa tekstinsä olevan jo lähtökohtaisesti julkista, toisin kuin Onervan kahdenkeskeinen kirjeenvaihto. (kuinka autenttista se sitten oli ei tietysti voi tietää, pitihän Onervallakin olla joku takaa-ajatus säilyttäessään niin paljon dataa elämästään vuosikymmeniä..)