Vaniljainen päärynäkakku
Juhlissa tarjottiin mm. oheista päärynäkakkua. Pikkuveljen mielestä sen kanssa synkkaa parhaiten notkistettu vaniljajäätelö, itse pidän vanhanajan vaniljakastikkeesta. Kaikkinensa oivallista juhlatarjottavaa tai arki-iltapäivän kahviseuraa. Resepti on Koti ja keittiö lehden numerosta 1/2004
Vaniljainen päärynäkakku
150 g voita
1 1/2 dl muscovadosokeria/ruokosokeria - > pehmeän siirappinen maku tulee tästä!
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 keskikokoinen päärynä
200 g vaniljatuorejuustoa (mm. Keijulta löytyy, pyöreä paketti)
Päälle:
1-2 päärynää
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen
ja koko ajan vatkaten.
2. Kuori ja raasta päärynä karkeaksi. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe
on sekoitettu, päärynäraaste ja vaniljatuorejuusto.
3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Asettele taikinan päälle päärynälohkoja.
4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasossa noin tunti.
1 kommentti:
Lisäksi kakun päälle voi tehdä super helpon (ja makean!) kiilteen sulattamalla aprikoosihilloa juoksevaksi mikrossa ja kaatamalla päälle.
Lähetä kommentti