28.9.06

Vaahteramäen fuusiokeittiö

" - Jos tähän taloon tuotaisiin kaupasta parempaa ruokaa, niin lapset ja vaarit jaksaisivat leikkiä vielä enemmän, sanoi Vilttitossu. - Jos tähän taloon tuotaisiin vaikka pupseja, nallekarkkeja, pääsiäismunia, lakritsipiippuja, suklaajäätelöä, virivanukasta, purkkaa ja vaahtokarkkeja.

- Ja riisimakkaralaatikkoa, Heinähattu lisäsi

- Niin tästä talosta eivät leikit loppuisi koskaan, Vilttitossu sanoi."

(Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Vaari S.11)

Vaahteramäellä me suhtaudumme ruuanlaittoon ennakkoluulottomasti. Jokainen saa keittää sitä, mitä osaa ja viitsii. Tai sitä, mikä maistuu.

Vaahteramäellä tarjotaan: savukalaa, sitruunaperunoita, pestopalsternakkaa, amerikkalaista makaroonilaatikkoa, tomaattikeittoa, uuden englannin omenapiirakkaa, maitokahvia, kaneliteetä, tummaa leipää, pollykarkkeja, suukkoja, maitorahkaa ja rypsiöljyä.

Vaahteramäen keittiössä keitetään kriikunahilloa, silputaan ruohosipulia ja alustetaan leipätaikinaa. Meille mahtuu aina mukaan, katsomaan ja kuuntelemaan, haistelemaan uusia juttuja.

Ensi kerralla tarjoamme Uuden Englannin satoa.